Blog

iki k Tasarım

İSKANDİNAV TARZI

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Yaşam alanlarınızda rahatlatıcı, sakin ve doğal bir dekorasyon tarzını tercih etmek isteyenlerdenseniz İskandinav minimalist tasarımlar tam size göre. Modernizm ekolünden doğan İskandinav minimalist dekoratif stil, sadeliğe ve işlevselliğe odaklanır. İlk etkileri 1950’lerde görülen İskandinav stil, günümüzün en popüler dekorasyon ve iç mekan tasarımı trendleri arasında da yerini alıyor.

Bu yazımızda İskandinav minimalist stilin öne çıkan aksesuar ve mobilya tercihlerini, kullanım alanlarını ve felsefesini sizler için bir araya getirdik.

Sadelik peşinden giden birçok kişinin evlerinde severek kullandığı İskandinav tarzı dekorasyon doğal, sakinleştirici, işlevsel ve dengeli bir tarz olarak karşımıza çıkar. İskandinavların “Hygee” yani “mutluluk sıcaklık ve huzur” felsefesinden bu tarz oldukça etkilenmiştir.

Öncelikle karmaşık temalı görüntülerden uzak durmalısınız. Örneğin; Egzotik, etnik ve Endülüs gibi yoğun desenli eşyalar bu stil için oldukça ters. Duvarlarda ve eşyalarda beyazın ve grinin hakim olduğu yada göz karmaşası yaratmayacak pastel ve mat tonlar tercih etmelisiniz. Bu tonlar hem odanıza ferahlık verecek hem de olduğundan daha büyük gözükmesini sağlayacaktır. Kontrast yaratmak için mavi ve siyah tonları işinize yarayabilir.

Ahşap ve hasır aksesuarlarla rahatça sıcaklık hissini yaratabilirsiniz. Örnek olarak ahşap mumluk, hasır ayna, hasır vazo en trend aksesuarlar arasındadır. İşlevsellik önemli olduğu için bu tarzda duvarlarda çok raf görebilirsiniz. Bu raflar dağınıklığı ortadan kaldırırken, estetik bir görünüm sağlar. Hasır bir sepeti hoş bir aksesuar olarak kullanırken aynı zamanda battaniyelerinizi koyacağınız bir depolama alanı olarak da kullanabilirsiniz.

Doğadan unsur bulundurmak evinizdeki canlılığı koruyacaktır. Organik form ve materyallerde ürünlerin sizin de çok dikkatinizi çekeceği fikrindeyiz. Kitaplıklarınızı ahşap mumluklarla veya doğal taş bir maskla değişik bir hava yaratabilir, odadaki beyaz görüntüyü biraz kırıp sıcaklık katmak için pastel tonlarda minderlerden yada makrome ipinden yapılmış puflardan yararlanabilirsiniz.

logosmall.png

ikiⓀtasarim sayesinde paradan tasarruf edersiniz

Her bütçeye uygun ve en üstün niteliklerde hizmet vermeyi prensip haline getirmiş olduğumuz için,bütçenizin üzerinde hizmet alacağınızı taahhüt edebiliriz.
©2024 Kdrkse All rights reserved

Site İçi Ara

google-site-verification=fChiTE3Ammvuz-o1Kdb-mvUKZ6T8gD0jKok04Eb6R00