Blog

iki k Tasarım

DWG Dosyası Nedir?

Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 
dwg-dosyas.png

DWG Nedir?

DWG, öncelikle Autodesk'in AutoCAD'inin tescilli dosya formatı olan .dwg dosyalarını ifade eder . Bu dosyalar CAD çizim verilerinin yanı sıra 2B ve 3B formatlardaki meta verileri içerir .

1982'de Autodesk tarafından oluşturulan DWG dosyaları artık hem 2D hem de 3D CAD tasarımının hemen hemen her alanında yaygın olarak kullanılmaktadır . Tasarımların yanı sıra DWG dosyaları haritaları, fotoğrafları, geometrik verileri ve vektör dosyalarını da depolayabilir.

DWG ayrıca çizimleri işlemeye , kalıplamaya, ölçmeye ve açıklama eklemeye yardımcı olan DWG teknoloji ortamını da temsil eder . Diğer CAD dosyalarının aksine, tescilli bir format olarak DWG dosyalarına yalnızca Autodesks'in API'sini veya lisansını kullanıyorsa üçüncü taraf yazılımlar tarafından erişilebilir.

Bir DWG dosyasını açmanın birçok yolu olmasına rağmen, bunlar üç ana türe ayrılabilir: DWG görüntüleyiciler, 3D modelleme yazılımı ve çevrimiçi bulut tabanlı platformlar. Listemize her türden üç örnek ekledik. Öyleyse, bir DWG dosyasını açmanın bazı kolay yollarını inceleyelim.

  •  Microsoft Visio , yalnızca DWG dosyalarıyla değil, grafikler, kat planları ve 3B haritalarla da etkileşim kurabilir. Basit veya karmaşık diyagramlar oluşturmak için kullanabilirsiniz ve çalışmak için çok çeşitli yerleşik şekiller, şablonlar ve nesneler sunar. 
  • DWG TrueView Bir DWG dosyası açmak için ücretsiz bir alternatif arıyorsanız, DWG TrueView'dan başkasına bakmayın . DWG dosyalarını görüntülemenin yanı sıra, farklı DWG sürümleri ve farklı AutoCAD sürümleri arasında da dönüştürme yapabilirsiniz .
  • A360 DWG TrueView'un yanı sıra Autodesk, DWF ve DWG dosyalarını görüntülemek için başka bir ücretsiz görüntüleyiciye sahiptir. Ve en iyi yanı, Android ve iOS cihazlarda da mevcut olmasıdır. İle A360 , görüntüleyebilir ve hareket halindeyken tasarımları ile etkileşim.
  • AutoCAD Bu en bariz seçenek ama onu dahil etmek zorunda kaldık: AutoDesk'ten AutoCAD , DWG dosyalarıyla kolaylıkla etkileşime girebilen bir 3D tasarım yazılımıdır, çünkü onlar bunun için tasarlandı! Uzmanlar, DWG dosyaları da dahil olmak üzere çeşitli CAD dosyalarının çok sayıda içe ve dışa aktarılmasını içeren doğru 2B ve 3B işlemeler üretmek için AutoCAD'e güveniyor.
  • Autodesk Viewer  , yazılım devi Autodesk'in çevrimiçi bir DWG görüntüleyicisidir. Bununla AutoCAD dosyalarını yeni bir uygulama indirme ve yükleme zorunluluğu olmadan görüntüleyebilirsiniz. Bu görüntüleyici ile çizimleri inceleyebilir, ekran görüntüleri alabilir ve ayrıca öğeleri ölçebilirsiniz.
  • DWG FastView , DWG dosyalarını açmak için başka bir tarayıcı tabanlı ve hafif seçenektir. Bazı temel özellikleri ve hızlı arayüzü ile AutoCAD'e kıyasla ucuz (aslında ücretsiz!) bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu bulut tabanlı platform ayrıca, ekibinizle sorunsuz bir şekilde dosya paylaşma olanağı sağlar.
logosmall.png

ikiⓀtasarim sayesinde paradan tasarruf edersiniz

Her bütçeye uygun ve en üstün niteliklerde hizmet vermeyi prensip haline getirmiş olduğumuz için,bütçenizin üzerinde hizmet alacağınızı taahhüt edebiliriz.
©2024 Kdrkse All rights reserved

Site İçi Ara

google-site-verification=fChiTE3Ammvuz-o1Kdb-mvUKZ6T8gD0jKok04Eb6R00